Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z jabłek i pomidorów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 30 dag
pomidor 30 dag
olej sojowy 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
cebula 1 szt
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z jabłek i pomidorów

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry a następnie usmażyć na oleju. Do cebuli dodać jabłka i pomidory. Wszystko krótko przesmażyć. Dolać wody i dusić około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzone jarzyny zmiksować, albo przetrzeć przez sitko. Powstałe sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak