Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula biała 3 szt
masło 1 łyżka
smalec 2 łyżka
natka pietruszki 2 łyżka
śmietana 150 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w śmietanie

Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić na dowolne kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smalec, wrzucamy cebulę i grzyby doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 50-60 minut. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do grzybów, gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy natką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.05.2012 19:19
znakomite grzybki
romanrafal
romanrafal 14.05.2012 16:36
w sezonie takie robię
jozefinach 12.05.2012 12:32
Pyszności.
kamyk 09.05.2012 10:52
grzybki dla mnie nie bardzo ale na impreze rewelacja
fictor123 30.04.2012 13:48
super
treonina 26.04.2012 15:42
takie grzybki to chyba wszyscy lubią!
Łukasz15 24.03.2012 10:38
pycha
Katarzyna/kate1980 26.02.2012 21:36
uwielbiam je
Wafelek2601 14.02.2012 22:20
są pyszne!
Robert10 22.01.2012 14:54
mniam
RenataZ-et 19.01.2012 13:41
bardzo fajny pomysł
ronald88 26.11.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak