Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort makaronikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy 20 dag
mąka 1 łyżka
cukier puder 25 dag
białko 8 sztuk
wanilia 1/2 laski
masło 20 dag
wanilia 1/2 laski
Napar z kawy 1/4 szkl
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort makaronikowy

Ubić pianę z białek, dodać uprażone zmielone orzechy, mąkę, cukier i utartą wanilię. Upiec 2-3 krążki, przełożyć je masą i udekorować tort dowolnie.
Przyrządzanie masy. Utrzeć masło, cukier i utartą wanilię i dodawać po łyżeczce kawy dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak