Sposób przygotowania

Biszkopt:
7 jajek.1,5 szklanki cukru.1,5 szklanki mąki.4 łyżki octu,2 łyżki proszku do pieczenia.Białka ubić na pianę z cukrem ,dodać żółtka wymieszane z octem i proszkiem ,na koniec dodać przesianą mąkę.Wymieszać . Piec ok 45 minut

Krem budyniowy:
ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka i 4 łyżkach cukru.Wystudzić.Rozetrzeć kostkę margaryny na puch i dodawać po łyżce zimny budyń.Można dodać jeszcze ubitą śmietankę(250 ml) z fix.


Biszkopt przekroić na 3 krążki, ,nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wódką i cukrem pudrem.Przekładać kremem i dżemem.Wierzch tortu również posmarować kremem.

Wierzch udekorować masą cukrową.
Masa cukrowa:
4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml wody i odstawić na 5 minut.Po tym czasie podgrzać naczynie z żelatyną w kąpieli wodnej,dodać 50 g glukozy w proszku,4 łyżeczki planty i cukier puder 80dag.Wyrobić na plastyczną masę,kulę ,którą można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi ,rozwałkować na blacie i nałożyć na tort

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wow :) fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wow :) fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    a fe ;)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    ciekawy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !