Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding z budy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 sztuk
białko 4 sztuki
Goździki całe Prymat 1 sztuka
skórka z cytryny 1 skórka
cukier 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
czekolada starta 10 dag
migdały 100 g
masło trochę
mąka troche
rodzynki 50 dag
cynamon szczypta
wino czerwone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z budy

Żółtka utrzeć z cukrem i migdałami na jednolitą masę, następnie dodać czekoladę, rodzynki, cynamon, utłuczony goździk, skórkę otartą z cytryny i tartą bułkę namoczoną w czerwonym winie. Następnie mieszając dodać ubite na pianę białka. Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem, posypanej mąką i gotować na parze 45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak