Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 2 kg
cebula 2 szt
wędzony boczek 10 dag
brokuły 10 dag
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
marchewka 2 szt
pomidory 3 szt
pieczarki 5 szt
jaja 4 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

boczek i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy do mięsa ze startą marchewką i posiekaną natką mieszamy i doprawiamy pomidory i brokuły kroimy blachę smarujemy olejem posypujemy bułką układamy 1/4 mięsa 1/2 warzyw 1/4 mięsa 1/2 warzyw 1/4 mięsa plasterki pieczarek i jaja posiekany koperek 1/4 mięsa przykrywamy folią i pieczemy godzinę w 175 C zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 10 minut w 220 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak