Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mrożonymi jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 4 łyżeczki
mąka 500 gram
jajko 1 sztuka
jagody 300 mrożone
woda 0,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mrożonymi jagodami

Mąkę przesiewamy, dodajemy szczypte soli. . Wbijamy jajko i powoli wlewamy wodę, zarabiamy ciasto i zagniatamy. jagody pluczemy , osuszamy i mieszamy z cukrem pudrem. Ciasto wałkujemy wycinamy krazki, lepimy małe pierożki. Pierogi gotujemy w gorącej wodzie. mozna podac ze śmietana i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak