Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wbić jajko, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Oddzielnie na patelni usmażyć pokrojony w kostkę boczek, czosnek i szynkę, dodać obrane ze skórki i pokrojone w cząstki pomidory, koncentrat pomidorowy i dusić około 10 minut. przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyć makaron. Na makaron wyłożyć pieczarki i sos z wędliną, posypać posiekaną bazylią i tartym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    koniecznie muszę taki zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !