Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzodkwi i jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna rzodkiew 30-40 dag
jabłka 2 szt
ogórek świeży 1 szt
majonez 1/3 szkl
jogurt naturalny 1/3 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzodkwi i jabłek

Rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kwadrans, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Ogórek umyć i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki wlać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku, dodać zieleninę, wymieszać. Podawać z mięsem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.12.2012 15:31
chętnie spróbuję
Motorek 25.11.2011 13:45
smaczne
Iwona51
Iwona51 25.11.2011 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak