Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
kasza gryczana 10 dag
cebula 1 szt
kapusta włoska 4-4 liści
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
bulion drobiowy 1 szt
mąka kukurydziana 4-5 łyżek
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i kapustą

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Do miski włożyć mięso, wbić jajko, dodać posiekaną włoską kapustę, ugotowaną kaszę, bułkę tartą, posiekaną cebulę, natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne gołąbki, obtaczać w mące kukurydzianej i smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone gołąbki przełożyć do rondla. 1 szkl wody zagotować z kostką bulionową, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i wlać do mięsa. Dusić pod przykryciem około 20 minut, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.10.2013 17:35
świetny przepis
olkaaa 31.12.2012 09:18
już dawno nie jadłam
janko 08.03.2012 18:09
super
Seba 01.12.2011 09:12
zawsze robię z ryżem, ciekawe jak smakują z kaszą
agnieszka214 25.11.2011 10:06
pyszne uielbiam
agnieszka214 25.11.2011 10:06
pyszne uielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak