Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę,wbić żółtka,dodać 2 łyżki cukru,szczyptę soli i startą skórkę z cytryny.Masło wyjęte godzinę wcześniej z lodówki posiekać,wlać do niego alkohol i śmietanę.Dodając stopniowo mleko,zagnieść miękkie i elastyczne ciasto.Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować cienki placek,pokroić go na paseczki o szerokości ok.1 cm i długości 15 cm.Paseczki owinąć wokół natłuszczonych blaszanych tutek do pieczenia rurek.W dużym garnku rozgrzać olej.Na gorący wrzucać partiami rurki.Smażyć,aż ciastka się zrumienią.Wyjąć na bibułę i odsączyć.Nim wystygną,zdjąć z tutek i oprószyć pozostałym cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Justa32

    polecam!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    ciekawe!!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    karnawał tuż,tuz:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na smaczną przekąskę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !