Sposób przygotowania

Puszki z mlekiem skondensowanym otwieramy, mleko przekładamy do średniej wielkości garnka, zagotowujemy. Następnie do wrzącego mleka wkładamy cukierki krówki i mieszamy całość do momentu, aż cukierki się rozpuszczą. Następnie, po rozpuszczeniu cukierków, całość odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia. Gdy rozpuszczone cukierki wraz z mlekiem skondensowanym już przestygną wlewamy wódkę, ciągle mieszając. Składniki mają się połączyć. Następnie nalewkę przelewamy do ozdobnej butelki lub karafki, przed podaniem schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawy przepis, tylko w składnikach kukułki, a w opisie krówki, nie wiem które właściwe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    super przepis ,ale mam pytanie czy to musi być mleko skondensowane nie gotowane??

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !