Sposób przygotowania

około 1/2 kg mąki pszennej
2 jajka
20 dag mięsa mielonego
1/2 łyżeczki sody
sól
pieprz
woda
wykonanie:
Do miski przesypać mąkę dodać do niej mięso mielone ( ja miałam drobiowe ), jajka, sodę oraz niewielką ilość pieprzu i soli, dolać wodę i dokładnie wymieszać ciasto ma być gęste i łatwo spadać z łyżki dlatego wodę dolewamy wedle potrzeby, ale ostrożnie. W garnku zagotować sporą ilość osolonej wody i łyżka kłaść na wrzątek małe kluseczki, gotować kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię, gotowe kluseczki odcedzić z wody. Ja podałam z sosem koperkowym i tak wszystkim bardzo smakowało.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo apetyczne kluseczki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    rewelacyjne w smaku
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne - nie sptkałam jeszcze takiego połączenia .że mięsko dajemy do ciasta. Mam nadzieję ,ze ni będzie surowe w ciescie ,bo kluseczki raczej krótko się gotują...
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Misiu, mięso nie było surowe, jednak to mięso drobiowe i mielone więc szybko się gotuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !