Sposób przygotowania

# 1/2 woreczka ugotowanego ryżu
# 8 dkg sera żółtego
# po pół kolorowej papryki
# 5 dkg posiekanych orzechów
# 1 mała ugotowana marchewka
# 1/2 puszki groszku konserwowego
# 8-10 dkg szynki konserwowej
# 3-4 łyżki majonezu
# sól
# pieprz




Wykonanie:
Ugotowany ryż dokładnie roztrzepać aby nie był zlepiony. Wszystkie warzywa wraz z serem pokroić w kostkę, wymieszać, przyprawić do smaku, wymieszać z majonezem pozostawiając lyżkę do polania po wierzchu. Na końcu posypać orzechami i przybrać dowolnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię taką:) ale bez orzeszków........
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    no to spróbuj beniu z orzeszkami . Czasem jeszcze je troszkę upraże na suchej patelni ...takie mi smakują
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a zrobię żebyś wiedziała,że zrobię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    z chęcią spróbuje przy najbliższej okazji :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super przepis, i ja chyba się przekonałam do tych orzechów :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to ja poproszę jedną miseczkę,,takie sałatki bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    lubię sałatki z dodatkiem ryżu
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna, podoba mi się :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie sałatki są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super na kolację
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !