Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
marchewka 1 szt
seler naciowy 2 lodyżki
kostka rosołowa 1 szt
sól
pieprz
woda
olej
lubczyk 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka kurczaka

Udka z kurczaka opiekamy z dwóch stron na oleju - aby się ładnie zrumieniły. Następnie podlewamy gorącą wodą (ok. 100ml). Gdy sie zagotuje wrzusamy kostkę rosołową, lubczyk, sól (z umiarem gdyz kostka rosołowa jest słona), pieprz. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 20 minut na małym ogniu. W tym czasie kroimy marchewke i selerka w kostke i wrzucamy do kurczaka - dusimy jeszcze 15 minut.
Podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak