Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marmurkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 30 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jaja 4 sztuki
żółtko jajek 6 sztuk
mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 1 opakowanie
mleko 6 łyżek
kakao 2 łyżki
sok brzoskwiniowy 1 l
mąka ziemniaczana 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marmurkowe

Masło ucieramy z połową cukru, cukrem wanilinowym. Ucierając wbijamy jajka. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Połowę masy rozsmarowujemy na blaszce. Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao, mieszamy i rozsmarowujemy na jasnym cieście. Pieczemy około30 min w 170 stopniach. Do soku dodajemy masło, resztę cukru i zagotowujemy. Mąkę rozprowadzamy z wodą i dodajemy go gotującego się soku. Dodajemy do niego żółtka i rozprowadzamy po upieczonym cieście. Dekorujemy ulubionymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.11.2011 19:08
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak