Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie naleśniki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko roślinne w proszku 3 łyżki
mąka pszenna 3 szkl.
woda
dynia 3/4 ugotowana
olej do smażenia 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie naleśniki

Dynię rozgotować i zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować, dodając tyle wody aby wyszło dość lejące ciasto. Piec na złoty kolor na rozgrzanej patelni teflonowej(bez dodatku tłuszczu). Gotowe posmarować dżemem, zwinąć w rulonik i podawać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 04.03.2015 13:49
skomplikowana taka dieta
Anna133 22.12.2011 15:19
ciekawe
lolajna7 28.11.2011 23:05
jeszcze jedna uwaga-jeśli będzie problem z przewracaniem naleśników tzn, że trzeba dodać więcej mąki bo zbyt dużo dyni to co prawda fajne bo mięciutkie naleśniki ale rwą się przy przewracaniu
lolajna7 26.11.2011 23:12
Polecam z olejem z pestek winogron
lolajna7 26.11.2011 23:12
Dodałam przez pomyłkę olej słonecznikowy za którym nie przepadam ale nawet on nie zepsuł efektu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak