Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

devolay z maslem, czosnkiem i koprem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
masło 250 g 200 gram
Czosnek suszony Prymat 1 do smaku
koper świeży 1 do smaku
jaja 2 szt
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: devolay z maslem, czosnkiem i koprem

Kroki postępowania

1
piersi rozbijamy, przyprawiamy sola i pieprzem
Krok 1 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
2
nakładamy spory kawalek masła posypujemy czosnkiem granulowanym i koperkiem
Krok 2 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
3
panierujemy w jajku i panierce, lub bulce tartej i ugniatamy zawiniete kotlety, by sie nie rozklejaly
Krok 3 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto
4
smazymy bardzo powoli z kazdej strony i gotowe , sa pyszne polecam
Krok 4 - devolay z maslem, czosnkiem i koprem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.11.2011 09:01
bardzo lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak