Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe placki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
ser mozarella 125 gram
koperek 3 łyżki
jajko 2 sztuki
sól do smaku 4 szczypty
pieprz do smaku 2 szczypty
mąka pszenna 10 łyżek
oliwa 1/3 szklanki
koperek 3/4 pęczka
sól do smaku 2 szczypty
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe placki

Pieczarki dobrze umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Ser mozarella zatrzeć na dużych oczkach tarki. W dużej misce wymieszać pieczarki, koperek i ser, doprawić do smaku pieprzem i solą. Następnie do masy dodać jajka, mąkę i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć niewielkie placki na złoty kolor.
W małej misce wymieszać jogurt i koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe placki podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 23.08.2013 00:17
świetny przepis,musze wypróbowac
adelajda 26.07.2013 14:42
wyglądają rewelacyjnie
Łukasz15 23.06.2013 13:47
Świetny przepis
Madziela 03.02.2013 08:52
brzmi pysznie
gosia561 28.08.2012 16:09
trochę jak ziemniaczane
Krystyna32 11.05.2012 09:37
extra
caralajna 07.05.2012 16:15
muszą być wspaniałe
anulka69 02.03.2012 09:19
smaczne
gottrina 21.02.2012 11:49
wygladaja na smaczne
smakowita 24.11.2011 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak