Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany seler

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 3 szt
śmietana 1 szk
jajko 1 szt
sól
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany seler

Selery obrać i ugotować. Ostudzić i pokroić w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć plastry selera. Śmietanę roztrzepać z jajkiem, dodać ser, sól i pieprz, wymieszać. Zalać selery. Zapiekać ok. 15-20 min. w tmp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.01.2014 11:06
robię taki, smaczny
Seba 12.11.2013 15:36
bardzo fajny
olkaaa 18.02.2013 09:28
chętnie spróbuję
Dorian 09.10.2012 18:50
fajny pomysl
Wafelek2601 17.07.2012 11:14
Super
Andysz 05.05.2012 08:56
świetny;)
Ewelina38 08.01.2012 18:54
tak nie robiłam ale muszę wypróbować, bo apetycznie się zapowiada :)
Magdalena1110 25.11.2011 20:02
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak