Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza mięsna

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
mąka 600 dag
przyprawy do smaku
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyzeczka
olej 2 łyżki
woda 3/4 szklanki
pieczarki 20 dag
salami 8 plasterków
szynka 10 dag
mielonka 10 dag
koncentrat pomidorowy do smaku
ser żółty 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza mięsna

Zrobić rozczyn z wody i drożdzy. Rozwałkować z mąką, olejem, cukrem, solą. Ciasto musi podstac około 20 minut by urosło


Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, szynke i mielonke kroimy w kostkę i dodajemy do podduszanych pieczarek, dodajemy sól, pieprz, paprykę itp. jak kto woli.
Zagniecione ciasto formujemy w kształt koła za pomoca wałk,a ewentualnie kształt mozemy lepszy nadac za pomoca noża ( obicnamy brzegi ciasta ).
Ciasto smarujemy koncentratem pomdorowym. wykladamu plasterki salami, podduszone peiczarki, szynke, mielonke. Posypujemy niewielka iloscia sera startego na trace. Pieczemy w temp 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 21.01.2012 09:50
Mniam mniam
cooleczka 21.12.2011 15:00
dużo dodatków - to lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak