Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 3
jajko 2
marchewka 2
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Z udka ugotować rosół wraz z marchewką. Po ugotowaniu mięso wyjąć z rosołu, obrać. Do rosołu wrzucić 2 ząbki czosnku, całość przecedzić. Do przecedzonego rosołu dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Natkę pietruszki, ugotowane na twardo jajka i marchewkę pokrojone porozkładać w kubeczki, zalać rosołem.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 28.06.2012 11:21
bardzo lubię
rjustysia 09.05.2012 12:04
Kiedyś każda domowa uroczystość nie mogła obyć się bez takich galaretek :)
marzenciak1985 18.04.2012 13:45
super
sunnymood 08.04.2012 13:37
o jakie ładne:)
kriso 25.01.2012 19:28
smaczne
Kuchareczekjeden 25.11.2011 06:55
ja też
jerry1 24.11.2011 14:45
Uwielbiam taką galaretkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak