Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone skrzydła z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 2 sztuki
Stek z grilla Prymat 2 łyżki
olej
czosnek 3 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone skrzydła z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na porcje. 3 łyżki oleju wymieszać z przyprawą do steku i wyciśniętym czosnkiem. Marynatą natrzeć mięso, odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Krok 1 - Duszone skrzydła z indyka foto
2
Po tym czasie mięso kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą, zrumienić z każdej strony.
Krok 2 - Duszone skrzydła z indyka foto
3
Zalać 3 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości (mi to zajęło 1,5 godziny).
Krok 3 - Duszone skrzydła z indyka foto
4
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.
Krok 4 - Duszone skrzydła z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.08.2012 17:42
Pyszne
pacpaw 13.06.2012 20:16
dawno już indyczek nie gościł na moim stole
Marlena/Kinia 05.12.2011 16:13
ładnie się prezentuje, takie przyrumienione i złociste.
kasiazur 24.11.2011 16:37
pyszne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak