Sposób przygotowania

Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w małą kosteczkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce - na dużych oczkach. Chili posiekać bardzo drobno. Fasolę odcedzić z płynu.

Olej rozgrzać w rondelku. Dodać cebulę, marchewki, papryki i smażyć pod przykryciem 5-10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodać curry, fasolę, przecier pomidorowy rozrobiony wodą (do lekko płynnej konsystencji), sól pieprz, wymieszać. Gotować pod przykryciem jeszcze 10 minut do miękkości warzyw.

Świetny dodatek do chipsów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !