Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
olej 4 łyżki
piwo 1\\2 l
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 łyżeczka przyprawa
karkówka 1\2 kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w piwie

Karkówkę pokroić na plastry , każdy plaster posypać solą , pieprzem , przyprawą do karkówki , piwo połączyć z olejem , kminkiem , jałowcem, pieprzem kolorowym rozgniecionym widelcem , liście i ta marynatą zalej mięso i odstaw na 3 godziny a najlepiej na całą noc. Następnie odsączamy kotlety i grilluj na gorącym ruszcie przez 8 minut z każdej strony, podczas pieczenia smaruj marynatą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 25.11.2011 13:38
Musi smakować wyśmienicie.
Margo1 25.11.2011 10:15
Ja używam tylko Warki, daje do wszystkiego , do jajecznicy , gulaszu , tylko nie za dużo ! :)
jolita 25.11.2011 09:49
fajne
Tyska 24.11.2011 22:23
a jakie piwo? :) moze byc dobre
Katarzyna/kate1980 24.11.2011 20:18
superowa
aginaa 24.11.2011 17:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak