Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowo-mleczne krówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cytryny 2 sztuki
mleko w proszku 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowo-mleczne krówki

Kroki postępowania

1
Cukier zalać mlekiem i zagotować.
Krok 1 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
2
Gotować, cały czas mieszając, aż mleko przestanie się podnosić (kipieć) i zmieni kolor na kremowy.
Krok 2 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
3
Zdjąć z ognia, wsypać szklankę mleka w proszku i wymieszać. Dodać sok wyciśnięty z dwóch cytryn i resztę mleka w proszku, wymieszać. Foremki do pralinek posmarować lekko olejem. Foremki wypełnić masą.
Krok 3 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
4
Schładzać w lodówce kilka godzin. Schłodzone krówki delikatnie wyjąć z foremek.
Krok 4 - Cytrynowo-mleczne krówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 17.10.2012 21:14
Jakie śliczne misiaczki. Pewnie były przepyszne.
Cukiereczek13 30.07.2012 12:33
pycha :) muszę zrobić takie ;)
radosna29 07.03.2012 10:45
fajne dla dzieci
Weronika_eM 10.12.2011 14:42
pyszne słodkości
Misiabe 25.11.2011 15:38
misiowo mi się zrobiło :)
Marlena/Kinia 24.11.2011 21:42
oj, pyszne te misie, szczerze polecam!
sylwia / sytofala 24.11.2011 19:05
szkoda , że nie mam w domu mleka w proszku :(
Anna146 24.11.2011 17:33
oryginalne
BernadettaP 24.11.2011 15:11
Ależ te misie słodkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak