Sposób przygotowania

WSzystkie składniki muszą mieć temp pokojową!!!!!
Kasie rozpuścić, jajka ubić razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać rozpuszczoną a zarazem przestygniętą Kasie, wymieszać.
Przesiać przez sito mąkę i wsypać do masy.
W odzielnym naczyniu wymieszać śmietanę i drożdże na jednolitą gładką masę.
Polać na mąkę. Traz wszystko dokładnie wyrobić rękoma aż ciasto zacznie odchodzić od miski.
Włożyć do zamrażalnika na 30minut.
Schłodzone ciasto podzielić na 7 kul.
Każdą kule rozwałkować i podzielić na 8 równych trójkątów.
Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie i zwijać.
Odstawić rogaliki do wyrośnięcia.
Piec w temp. 200stopni aż do zrumienienia.
Zimne polukrować:)

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mogę się poczęstować ? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hanna992

    ależ proszę:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola592

    BARDZO DOBRE.JADŁAM OSOBIŚCIE;)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zapowiadają się przepysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !