Sposób przygotowania

Płat boczku delikatnie rozbijamy tłuczkiem następnie nacieramy solą , pieprzem , majerankiem i odstaw cebulę posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Kaszę ugotuj i odstaw na bok. Mieloną wieprzowinę połącz z kaszą gryczaną , dodaj żurawinę i posiekaną natkę pietruszki i 2 łyżki bułki tartej a całość doprawiamy do smaku sola pieprzem . Farsz nałóż na płacie boczku i zwiń w ścisłą roladę , zwiąż sznurkiem i rozgrzej piekarnik. do 180 st. Następnie mięso przenieś do naczynia żaroodpornego natłuszczonego i przykryj folią piecz 1o5 minut , a 30 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię z rolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi nieżle wyglądać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi nieżle wyglądać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !