Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z żurawinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
kasza gryczana 80 g
natka pietruszki 2 łyżki
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z żurawinami

Płat boczku delikatnie rozbijamy tłuczkiem następnie nacieramy solą , pieprzem , majerankiem i odstaw cebulę posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Kaszę ugotuj i odstaw na bok. Mieloną wieprzowinę połącz z kaszą gryczaną , dodaj żurawinę i posiekaną natkę pietruszki i 2 łyżki bułki tartej a całość doprawiamy do smaku sola pieprzem . Farsz nałóż na płacie boczku i zwiń w ścisłą roladę , zwiąż sznurkiem i rozgrzej piekarnik. do 180 st. Następnie mięso przenieś do naczynia żaroodpornego natłuszczonego i przykryj folią piecz 1o5 minut , a 30 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię z rolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 01.09.2012 11:55
musi nieżle wyglądać
babcia
babcia 01.09.2012 11:55
musi nieżle wyglądać
romanrafal
romanrafal 22.01.2012 10:03
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak