Sposób przygotowania

Miód, masło i cukier mocno podgrzać, prawie do zagotowania. Wystudzić. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao, cynamon, imbir, skórkę z cytryny, jajko i wystudzony miód. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej ręką). Dodajemy bakalie i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy do miski, przykrywamy wilgotną ściereczką i wynosimy na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień przygotowujemy dwie średniej wielkości keksówki, wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy ciasto i pieczemy ok.1-1,5 godz w 150 stopniach (termoobieg). Po wystudzeniu zawinąć w folię spożywczą i wynieść w chłodne miejsce na ok. tydzień. Przed podaniem dekorujemy lukrem lub polewą i ew. dekorujemy posypką.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię jak jest dużo bzambzuł w cieście :-)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    I ja jak Pyza....
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    uwielbiam keksy, sama jeszcze nigdy nie piekłam najwyższy czas spróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pięknie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Super wyglada, a ile ma dodatków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Aż się rozmarzyłam ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ładniutki ten keksik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z bakaliami pyszny keks

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !