Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mąka 10 dag
mleko 150 ml
woda gazowana 100 ml
sól 1 łyżeczki
olej 3 łyżki
jabłko 2 szt
truskawki 15 szt
cukier 2 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy na słodko

jaja ubijamy wlewamy łyżeczkę oleju mleko i wodę odrobinę solimy stopniowo wsypujemy mąkę ciasto powinno mieć konsystencję budyniu jabłka myjemy obieramy i kroimy w cienkie plasterki wsypujemy do ciasta mieszamy na rozgrzanym oleju smażymy placuszki o średnicy 15 cm truskawki myjemy osączamy lekko rozgniatamy aby puścił sok dodajemy cukier i energicznie mieszamy polewamy racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak