Sposób przygotowania

Schab płuczemy, kroimy w kostkę. Podobnie z piersia z kurczaka tylko ją kroimy w grubsza , wieksza \"kostkę\". Podsmażamy na rozgrzanej patelni na tłuszczu ( olej). KApustę pekińską płuczemy i następnie siekamy nożem. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, tak samo paprykę ( wcześniej ją oczyszczamy). Ser żółty kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko ze sobą mieszamy.

Dodajemy sos czonkowy - ale taki słabszy. 1/2 główki czosnku obanego wyciśnętego do miseczki, śmeitana 150 ml, 1,5 łyżki majonezu i przyprawy ( sól+ pieprz), wszytsko ze sobą mieszamy.

Dodajemy sos do sałatki, mieszamy ze sobą. Ewentualnie doprawiamy;p
Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !