Sposób przygotowania

Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.

Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.

Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól, cukier, kefir i olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.

Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 1/2 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony.. Naleśniki powinny być jak najcieńsze.


Z takiego przepisu powinno wyjśc około 11-13 nalesników.

Farsz : ser biały, jogurt, cukier i łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. NAkladamy porcje do placka naleśnikowego i zwijamy w rulonik, oczywiscie farszu tyle ile kto chce.

Mozna polać śmietana

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    mmmmmmmmmmmmm naleśniczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie nalesniki z serem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    a ja najbardziej lubię je zapiekane na masełku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !