Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą i serem

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 200 gram
ser biały 2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
mięta do smaku
mąka 1/2 kg
sól 1 lyżeczka
olej 1 łyzeczka
woda 3/4 szklanki
śmietana 18 proc do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą i serem

Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-1 łyzeczka, mąka) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, ktorego po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić.

Farsz : Kasze gotujemy w osolonej wodzie, potem łaczymy z serem białym dobrze rozgniecionym, dodajemy miete ( chyba ,że ktoś nie lubi) w ilości wg. uznania, ja daje sporo. , dodajemy przyprawy.

Do pierogów dobra jest smietana:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 13.03.2013 20:44
pierogi lubie wszystkie
berys18 27.07.2012 19:21
świetne pierogi
Papryczka 29.06.2012 19:33
ja też
Sroczka 07.05.2012 21:40
Uwielbiam wszystkie pierogi. Takie też bym zjadła z chęcią.
Ewelina38 09.03.2012 14:29
uwielbiam je ale bardzo pracochłonne, no ale coś za coś.....
Wacław 22.01.2012 09:26
pycha !!!
anulka69 06.01.2012 21:02
smaczne
treonina 30.12.2011 17:54
takich jeszcze nie jadłam :-)
Reda 10.12.2011 06:47
Super przepis
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak