Sposób przygotowania

Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-1 łyzeczka, mąka) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, ktorego po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić.

Farsz : Kasze gotujemy w osolonej wodzie, potem łaczymy z serem białym dobrze rozgniecionym, dodajemy miete ( chyba ,że ktoś nie lubi) w ilości wg. uznania, ja daje sporo. , dodajemy przyprawy.

Do pierogów dobra jest smietana:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    takich jeszcze nie jadłam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam je ale bardzo pracochłonne, no ale coś za coś.....
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Uwielbiam wszystkie pierogi. Takie też bym zjadła z chęcią.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetne pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pierogi lubie wszystkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !