Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wykwintny placek orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 250 g
cukier 250 g
białko 8 sztuk
miód 2 łyzki
masło 150 g
cukier 150 g
wanilia 1/2 laski
orzechy włoskie 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: wykwintny placek orzechowy

Ubić białka z cukrem na pianę. Zrumienić miód, po ostudzeniu wmieszać do piany ze zmielonymi orzechami. Włożyć do formy wyłożonej opłatkami i piec ok. 45 minut. Po 2-3 dniach przekroić i przełożyć masą. Krajać następnego dnia po przełożeniu.Przyrządzanie masy. Masło utrzeć z cukrem i wanilią, zmieszać ze zmielonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.07.2012 12:52
fajne
Wiesława1 11.03.2012 10:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak