Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik teściowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
wołowina 0.5 kg
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 1 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik teściowej

Cebulę pokroić w paski i podrumienić na oleju. Wyjąć widelcem bez tłuszczu do garnka. Na tym samym oleju smażymy na brązowo wołowinę pokrojoną w kostkę. Do garnka z cebulą sypiemy trochę papryki ostrej, słodkiej i trochę kucharka, liście laurowe i ziele angielskie oraz trochę pieprzu. Patelnię po smażeniu płukamy wodą i tą wodę z tłuszczem wlewamy do garnka. Dusimy do miękkości mięsa. Potem bierzemy słoiczek. Wlewamy do niego pół słoika wody i półtorej łyżki mąki. Mieszamy i wlewamy do mocno gotującego się sosu i szybko mieszamy. Gotujemy ok 2-3 min i na koniec możemy jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 08.01.2013 14:21
mniam
Kate131 06.07.2012 09:22
smaczny
Mariusz10 13.04.2012 11:27
super
SylwiaMagdaSabin 17.02.2012 09:56
do czego taki sos?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak