Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 20 dag
mąka pszenna 20 dag
masło 4 łyżki
mleczna czekolada 40 dag
masło 2 łyżki
konfitura morelowa 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąkę i stopione masło. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę i upiec. Czekoladę połamać i dodać 2 łyżki masła, podgrzać. Biszkopt posmarować konfiturą morelową a potem nałożyć masę czekoladową i zawinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak