Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 30 dag
marchewka 2-3 szt
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić. Marchewkę obrać, pokroić w krążki i razem z fasolką ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cukinię obrać, pokroić w pół krążki i oddzielnie ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty kwasku cytrynowego.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
2
Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, delikatnie podsmażyć.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
3
Następnie dodać odcedzoną z wody cukinię i fasolkę z marchewką.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
4
Wszystko razem wymieszać i smażyć przez chwilę, lekko zrumienić. Podawać do mięsa i ziemniaków.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.01.2013 18:02
bardzo dobre
olkaaa 31.12.2012 08:44
fajny dodatek
Iwusia 19.04.2012 21:33
pycha danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak