Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czysty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 średnie
wywar warzywny 0,5 litra
wywar z gotowania grzybów 0,5 szklanki
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koncentrat z buraków
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czysty

Kroki postępowania

1
Buraczki gotujemy w łupinkach do miękkości, zalewamy zimną wodą i po kilku minutach obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy 1 litr wody, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy pół godziny. Pod koniec gotowania lekko solimy.
Krok 1 - Barszcz czysty foto
2
Odcedzamy buraczki i do czystego wywaru dodajemy wywar warzywny,
Krok 2 - Barszcz czysty foto
3
a następnie wywar z gotowania grzybów i obrane ząbki czosnku i dalej gotujemy. Po około 10 minutach wyciągamy czosnek i doprawiamy barszcz do smaku koncentratem barszczu, solą i pieprzem.
Krok 3 - Barszcz czysty foto
4
Podajemy z uszkami, udekorowany natką pietruszki i serduszkami z jabłka.
Krok 4 - Barszcz czysty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarlin 06.03.2012 16:47
Pięknie podany !
Lotar 24.11.2011 21:14
aż chce się jeść )
Beatris 24.11.2011 13:36
Te serduszka są urocze. Mój mąż bardzo lubi taki barszczyk.
Sroczka 24.11.2011 13:20
ładnie podany
ziutula
ziutula 24.11.2011 08:09
święta nadchodzą ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak