Sposób przygotowania

25 dag orzechów zmielić w maszynce lub zetrzeć na tarce pozostałe posiekać. Masło utrzeć na puszystą masę z 20 dag cukru pudru dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie wsypać orzechy wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia, wlać aromat, wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem pudrem, wyłożyć na ciasto i posypać posiekanymi orzechami. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    janko

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !