Sposób przygotowania

Kalafior obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Następnie kalafior zmielić w maszynce, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, 2 jajka, 4-5 łyżek bułki tartej, utarty na tarce żółty ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanej masy rękami formować kuleczki, zanurzać w roztrzepanym jajku wymieszanym z przyprawą kucharek i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem, kaszą lub ryżem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    uwielbiam kalarior w kazdej postaci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !