Sposób przygotowania

Ciasto: Ubijamy całe jajka z cukrem (ja ucierałam drewnianą pałką), dodajemy wszystkie składniki mieszając. Na sam koniec dajemy powidła i nie rozbijamy za mocno. Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Na masę serową: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać serek z wiadereczka ucierając pałką. Wsypać budyń, wlać stopioną zimną margarynę i zapach. Białak jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do sera.Nie mieszać długo,aby serek był puszysty. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni(termoobieg). Na piernik nakładać łyżką kupkami serek (jak łaty), nie rozcierać. Piec ok.50-60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Ale nie otwierać piekarnika zaraz po wyłączeniu. Polewa: czekoladę pokruszyć i roztopić z margaryną (ew. masłem)-nie gotować. Rozprowadzić gorącą na ciepłym cieście. Dowolnie udekorować. Piernik jest pyszny pierwszego dnia a następnego jeszcze lepszy (wilgotniejszy).

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po prostu cudowny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wspanialy!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Fajny laciatek i pewnie pyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    pyszne ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smacznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubie to ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !