Sposób przygotowania

W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Smażymy około 5 minut. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli razem z pomidorami konserwowymi. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami i zalewamy 6 łyżkami bulionu. Zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem. Listki bazylii drobno siekamy i dodajemy do zupy . Zostawiamy na małym ogniu ( nie doprowadzamy do wrzenia) ,po czym blendujemy. Do zmiksowanej zupy dodajemy pokruszone kawałki sera koziego.

Placek tortilla kroimy na trójkąty, które grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu.

Zupę przelewamy do miseczek i podajemy z trójkątami tortilli.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Pzrepyszności!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !