Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 sztuki
mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag
mleko 1 szklanka
cebula 1
jajko 1
olej
sól
pieprz
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem

Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Mięso połączyć z cebulą, natką, bułką, jajem, przyprawić. Papryki umyć, ściąć wierzchy, wyjąć gniazda nasienne, napełnić farszem, przykryć czapeczką. Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 3 łyżkami wody, zapiekać 30 min. w temp. 200 stopni C. Podawać z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 24.11.2011 17:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak