Sposób przygotowania

Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki. Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi. Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam smalec domowej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z gęsi nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Zazwyczaj przygotowuje smalec klasyczne, ale mam dobry dostęp do gęsiego sadła ,tylko jak na razie służyło mi ono jedynie do konserwacji skóry.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    gęsi smalec najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !