Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić i na chwilę odstawić. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Skwarki wyjąć i odłożyć, a na gorącym tłuszczu usmażyć ziemniaki. Gdy będą rumiane, pod koniec smażenia, posypać przyprawą do ziemniaków Prymat oraz skwarkami i starannie wymieszać przez potrząsanie naczyniem. Podawać jako dodatek do dań z mięsa.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super bardzo lubię takie wersje pieczone, smażone ziemniaków
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pewniak
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    super - proste i pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    tradycyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !