Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba zapiekana w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki rybne 1 paczka
olej do smażenia
sos
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
śmietana 4 łyżki
chrzan starty 1 łyżka
sól
pieprz
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba zapiekana w sosie chrzanowym

Paluszki smażymy na oleju na złoty kolor,przekładamy je do naczynia żaroodpornego.Masło stapiamy i dobrze łączymy z mąką a potem z zimnym bulionem i gotujemy energicznie mieszając aż sos zgęstnieje.Dodajemy śmietanę i chrzan i doprawiamy solą i pieprzem.Takim sosem polewamy paluszki rybne i posypujemy je startym serem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 28.08.2012 07:39
lubie rybki
MAR3STA 24.11.2011 22:24
pysny obiadek
ronald88 24.11.2011 11:29
supcio
Krystyna32 24.11.2011 00:09
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak