Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 60 dkg
sól
mąka
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w śmietanie

Filety z dorsza solimy i panierujemy w mące.Na rozgrzanym oleju i maśle smażymy na rumiano rybę i układamy ją w naczyniu żaroodpornym,zalewamy śmietaną i wstawiamy na 7 min do gorącego piekarnika.Podajemy z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 24.11.2011 17:45
hmmm
Krystyna32 24.11.2011 00:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak