Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec makaronowo-twarogowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 1/2 kg
twaróg 75 dkg
śmietana 2 szklanki
masło 4 łyżki
rodzynki 5 dkg
cukier 20 dkg
jajko 6 szt
cukier waniliowy małe opakowanie
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec makaronowo-twarogowy

Makaron gotujemy na pół twardo.Twaróg ucieramy z żółtkami,cukrem waniliowym i śmietaną i mieszamy z makaronem roztopionym na patelni masłem(3 ŁYŻKI i rodzynkami.Z białek z dodatkiem cukru ubijamy sztywną pianę i powoli łączymy ją makaronem.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą i wkładamy przygotowany makaron a wierzch posypujemy pozostałym masłem pokrojonym na kawałeczki.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 45 minut.Podajemy na zimno z musem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.11.2011 00:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak